Van Holsbeeck in zak en as: Grootste ontgoocheling van mijn carrière

Van Holsbeeck in zak en as: "Grootste ontgoocheling van mijn carrière"

01-09-2017 20:30
9

Anderlecht moest deze zomer verrassend Mile Svilar later vertrekken, de jonge Belgische doelman kreeg geen kansen en trok naar Benfica. Anderlecht kreeg nog 2,5 miljoen euro voor hem. Volgens manager Herman Van Holsbeeck had dat veel minder kunnen zijn.

Van Holsbeeck is heel duidelijk bij Het Laatste Nieuws. De situatie rond Svilar heeft hem bedroefd. "Samen met de perikelen omtrent Charly Musonda Jr bezorgde Svilar me de grootste ontgoocheling uit mijn loopbaan."

Van Holsbeeck is heel teleurgesteld in de jonge speler. "Het is een ontzettend jammerlijk verhaal. RSCA neemt die jongen onder ideale omstandigheden op in de A-kern. De staf maant Svilar aan nog even geduld uit te oefenen, waarna Anderlecht hem op training niet meer heeft gezien."

Anderlecht moet de manier waarop het met jongeren omgaat misschien wel aanpassen. "Je krijgt soms de indruk dat jonge spelers teveel in de watten worden gelegd. Ik was negatief verrast door Svilar en zijn entourage, maar in het voetbalmilieu weet je dat dat kan gebeuren. Als ze mij nu ergens tegenkomen, ben ik er zeker van dat ze in een grote bocht om me heen wandelen. Ik heb zelf meteen de knop omgedraaid en een oplossing gezocht."

Wet van '78
Svilar zou zelfs gedreigd hebben met de befaamde Wet Van '78, die hem toeliet om zijn contract eenzijdig te verbinden. "Dat zou ons 750.000 euro opgeleverd hebben, met de transfer naar Benfica vangen we 2,5 miljoen euro", geeft Van Holsbeeck nog aan.