OFFICIEEL: Club Brugge speelt aanvaller nog kwijt aan Engelsen

OFFICIEEL: Club Brugge speelt aanvaller nog kwijt aan Engelsen

01-09-2017 10:00

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het eindelijk officieel: Pierre Fonkeu mag zich nu een speler van Norwich City noemen. De jonge spits van Club Brugge heeft de staf kunnen overtuigen.

Pierre Xavier Fonkeu, zoals hij volledig heet, is een twintigjarige Kameroener die nooit met de A-ploeg van Club heeft gespeeld. Hij viel echter wel op bij de beloften, waardoor Norwich hem een testperiode gaf. Die heeft hij naar behoren volbracht. Volgens de officiële website van Norwich City heeft hij een contract mogen tekenen.

U23-coach Matt Gill verwacht heel wat van Fonkeu. "Pierre heeft zich heel snel in de groep geïntegreerd, vooral dan door zijn prestaties. Hij werkt echt hard tijdens de trainingen en dat zag ik ook tijdens de wedstrijden. Hij is ook een geweldige jongen om mee te werken. Hij heeft honger om te leren en zal nog beter worden. Dat is het type dat wij zochten."

Norwich City, de ex-club van onder meer Vadis Odjidja, eindigde vorig seizoen op een achtste plaats in The Championship.