OFFICIEEL: Antwerp blijft scoren en haalt ook Portugese rechtsachter in huis

OFFICIEEL: Antwerp blijft scoren en haalt ook Portugese rechtsachter in huis

31-08-2017 19:46

Royal Antwerp FC blijft zeer actief op de slagdag van de transfermercato. The Great Old heeft zich ook verzekerd van de diensten van Aurelio Buta, die voor één seizoen wordt geleend van topclub Benfica. 

''De Portugese rechtsback Aurélio Buta arriveerde vandaag op de Bosuil. De jonge verdediger (°10/02/1997) wordt voor één seizoen gehuurd van Benfica SL, waar hij uitkwam voor Benfica B in de Portugese Tweede Klasse. Buta kreeg zijn opleiding bij RC Agueda en SC Beira-Mar alvorens in 2011 op 14-jarige leeftijd bij Benfica te arriveren'', zo stelt de promovendus de nieuwste aanwinst voor de op eigen website.

Buta geldt in eigen land als een groot talent. ''Buta (1,72m) is een kwieke rechtsback die vorig seizoen met zijn team eerder al tweede werd in de UEFA Youth League. Hij speelde dit seizoen ook al met de A-ploeg van Benfica mee in de Emirates Cup. De Portugees met Angolese roots doorliep bovendien alle nationale jeugdteams sinds de U16. We heten Aurélio van harte welkom bij Stamnummer 1 en wensen hem veel succes toe!'', besluit Antwerp.

Antwerp heeft een zeer drukke dag achter de rug. Zo wist het Sambou Yatabaré en talent van Atletico Madrid naar de Bosuil te halen. Daartegenover staat wel het vertrek van onder andere aanvoerder Frédéric Duplus en Tuur Dierckx.