OFFICIEEL: Dierckx kondigt eigen transfer aan: 'Niet met pijn in het hart'

OFFICIEEL: Dierckx kondigt eigen transfer aan: 'Niet met pijn in het hart'

31-08-2017 18:38
1

Tuur Dierckx is niet langer een speler van Antwerp. De flankaanvaller gaat aan de slag bij Waasland-Beveren, hij kondigde het nieuws zelf aan via Instagram.

De flankaanvaller zou een driejarig contract ondertekenen bij Waasland-Beveren. Antwerp haalde de 22-jarige flankspeler met hoge verwachtingen binnen en met zes treffers en zes assist had de jeugdinternational ook een belangrijk aandeel in de promotie.

Laszlo Bölöni, die Wim De Decker opvolgde, ziet het echter totaal niet in hem zitten. Dat dat niet echt in goede aarde viel bij Dierckx maakt hij duidelijk bij zijn Instagrampost. Zo verlaat hij Antwerp "niet met pijn in het hart".

Bij Waasland-Beveren kan hij terug samenwerken met Philippe Clement, die hij kent van bij Club Brugge. Het duo werkt eerder al samen bij de jeugd en de A-kern van Blauw-Zwart.

 

Beste supporters, Sommigen denken waarschijnlijk: "Alé, hij is er weer ze!" Maar ik beloof het iéts korter te houden deze keer! Laat ons stellen dat ik (alsook tamelijk wat anderen) net zoals de ziel van de ploeg die er tot vorig seizoen heerste, Antwerp verlaat. Niet met pijn in het hart, dat zeker niet. Want het was tenslotte een korte, maar zeer unieke tussenstop. Eentje met veel goede herinneringen, mooie overwinningen maar vooral erg aangename ploegmaats, waaronder enkelen zelfs vrienden voor het leven. Het was dan ook een bijzondere eer om met deze ploeg vorig jaar dé 13 jaar te kunnen doorbreken met een promotie. Jammer genoeg is de ploeg de voorbije maanden, in mijn ogen, als een kaartenhuisje in elkaar gevallen. Er is me in de loop van de weken ook heel veel duidelijk geworden. En bij het gezegde 'Eerlijk duurt het langst', heb ik dan ook mijn twijfels gekregen. Maar goed, het zij zo. Ik heb de voorbije maand heel wat berichtjes gekregen van jullie, om terug te vechten en me te bewijzen. Maar dat was boven mijn macht. Er was reeds in mijn plaats gekozen. Ik pas nu eenmaal niet in het plaatje. Ik had twee keuzes. Voorrang geven aan het financiële aspect, of toch kiezen voor de sportieve kant. Maar het gaat hem tenslotte om de sport zelf. Daarom heb ik ervoor gekozen om een gepaste ploeg als Waasland Beveren tegemoet te komen. Ik ben tevreden en uiterst gemotiveerd om in een gezonde en groeiende club als Waasland Beveren aan de slag te kunnen gaan. Ik zeg Antwerpen dan ook adieu, maar hoe dan ook.. We zien elkaar zeker terug! En ja, óók op 'Den Bosuil'! ps: Supporters, voor ik het vergeet! Bedankt voor de onvoorwaardelijke steun!!! Zelden zo'n supporters gezien!! Veel succes komend seizoen, You Reds! Sportieve groeten, 55. #RAFC #WaaslandBeveren #transferdeadlineday #backandbetter #elturos55

Een bericht gedeeld door (@tuur.dierckx) op