Celtic na bizarre play-off door naar hoofdtoernooi Champions League: 8-4

  Celtic na bizarre play-off door naar hoofdtoernooi Champions League: 8-4

  dinsdag 22 augustus 2017 om 19:47

  De opluchting is dinsdagavond ongetwijfeld groot bij Celtic. De Schotse kampioen heeft zich ten koste van FC Astana geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League, maar vanzelf ging het niet (4-3).

  Celtic had het grotendeels aan zichzelf te wijten dat het dinsdagavond nog spannend werd in Kazachstan. De heenwedstrijd in Glasgow leverde vorige week een klinkende 5-0 overwinning op, maar dinsdagavond ging het een stuk minder. Wat heet: de megavoorsprong van de ploeg van manager Brendan Rodgers werd naarmate het duel vorderde steeds kleiner.

  Celtic-verdediger Kristoffer Ajer zette Astana op een 1-0 voorsprong door zijn eigen doelman te passeren, waarna Scott Sinclair de 1-1 maakte na een half uur. Case closed, zou je denken, maar Astana maakte kort na rust de 2-1, 3-1 én 4-1. De thuisclub had plotseling nog 'maar' drie goals nodig voor het bereiken van de Champions League en ontkende een stormloop.

  Tot een vijfde, zesde en zevende doelpunt kwam het hoe dan ook niet voor Astana. Oliver Ntcham en Leigh Griffiths buitten in de slotfase de aanvallende tactiek van Astana uit: 4-3. Celtic heeft daardoor als eerste club de play-offs van de Champions League overleefd.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Celtic na bizarre play-off door naar hoofdtoernooi Champions League: 8-4