'Clement wil opvolger Gano weghalen bij Belgische topclub'

'Clement wil opvolger Gano weghalen bij Belgische topclub'

18-08-2017 07:25
5

Het vertrek van Zinho Gano was een flinke klap voor Waasland-Beveren. Philippe Clement verliest zo zijn scorende spits, maar de club krijgt wel 2,2 miljoen euro voor de transfer. Toch is de mogelijke vervanger geen dure vogel.

Het Nieuwsblad weet namelijk dat Ryan Mmaee goede kaarten heeft voor een transfer naar de Leeuwen. Mmaee is amper twintig jaar en heeft dus nog veel groeipotentieel. Na de geslaagde passage van Gano wil Waasland-Beveren nu kennelijk een gelijkaardig profiel halen.

Bij Standard gelooft coach Ricardo Sa Pinto duidelijk niet in Mmaee. Hij is ondertussen maar de vierde spits, want Renaud Emond is heropgevist. Sa Pinto speelt dan wel met twee spitsen, maar toch moet Mmaee niet hopen op veel speelgelegenheid bij Standard.

De vader van Mmaee kwam onlangs nog aan het woord in de Franstalige krant La Capitale. Daarin vertelde hij dat zijn zoon het best naar NAC Breda gaat. Standard zelf gaf de voorkeur aan Roda JC. Kunnen beide partijen zich wél verzoenen met Waasland-Beveren.