STVV slaat mea culpa: Misschien een verkeerde inschatting gemaakt

STVV slaat mea culpa: "Misschien een verkeerde inschatting gemaakt"

08-08-2017 15:52
1

STVV heeft deze week zijn coach ontslagen, Bartolomé Marquez mocht al weg na twee wedstrijden. Philippe Bormans, sportief manager bij de club, geeft meer uitleg op een persconferentie.

STVV komt op deze manier wel erg amateuristisch over, beseft Bormans zelf ook. "Heel vroeg, nog voor de voorbereiding begonnen was, werden we verrast door het vertrek van hoofdtrainer Ivan Leko. We hadden dat niet verwacht, want hij had pas bijgetekend voor twee jaar. We hadden een lijstje en een aantal namen in gedachten. Maar door de periode en de trainers die intussen al werk hadden, hebben we ons lijstje moeten updaten", kon Sporza optekenen.

STVV kon geen grondige screening meer doen. "We hebben vijf kandidaten ontmoet. Tintin Marquez stak er voor ons bovenuit. Hij deelde onze visie en maakte indruk met de manier waarop hij het voetbal beleefde. We waren heel erg gecharmeerd. Misschien zijn we te overhaast te werk gegaan. Er was natuurlijk tijdsdruk, maar daar hebben we misschien een verkeerde inschatting gemaakt. Omdat het gevoel goed zat, zijn we te weinig doorgegaan op een aantal cruciale punten. Op die punten is het nu spaak gelopen."

Een trainer ontslaan na twee speeldagen is wel bijzonder snel. Bormans wilde echter geen tijd meer verspillen. "Je kan het vergelijken met het gevoel wanneer je een straat inrijdt en dat plots een doodlopende straat blijkt te zijn. We hadden twee opties: alles op zijn beloop laten en na een paar weken pas zeggen: kijk, dit werkt niet. Het ligt aan de trainer, we gooien hem buiten. Maar dat is nu net wat wij niet gedaan hebben. We hebben ervoor geopteerd om het probleem nu onder ogen te zien."

Meningsverschillen
Over de precieze reden houdt Bormans zich nog op de oppervlakte. "We hebben heel snel gemerkt dat bij de nieuwe coach, ondanks duidelijke afspraken, meningsverschillen waren over de manier van werken. Als je elke dag moet werken in een situatie waarin je je niet 100 procent comfortabel voelt, wordt het moeilijk. Dat was het geval. In onderling overleg en in vriendschap zijn we uit elkaar gegaan. Ik denk dat dat het verstandigste is voor club. Het heeft niets te maken met resultaten."