Club Brugge heeft goudhaantje gevonden en moet daarvoor... Gent bedanken

Club Brugge heeft goudhaantje gevonden en moet daarvoor... Gent bedanken

08-08-2017 12:36
9

Club Brugge heeft met Emmanuel Dennis een nieuw goudhaantje gevonden. De Nigeriaanse parel werd weggehaald bij het Oekraïense Zorya Luhansk. En daarvoor moet Club Brugge een Gentenaar dankbaar zijn.

De Bruggelingen hadden Dennis al een tijdje in het vizier. Hij maakte dan ook meteen indruk op de scouts. 'Club speelde kort op de bal. Het verhaal gaat dat de Brugse scouts al na anderhalve match doorhadden dat het over een (niet eens zo) ruwe diamant ging. Gouden voetjes', klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

De Nigeriaan moest echter overtuigd worden om voor Club Brugge te tekenen. Er was namelijk interesse van een pak andere buitenlandse clubs. Dat Dennis toch voor Club Brugge heeft gekozen, heeft Blauw-Zwart te danken aan... Moses Simon.

"Ik zie Dennis ooit bij een Europese topclub belanden, maar ik heb hem toch kunnen overtuigen om zijn carrière stap voor stap uit te bouwen. Toen ik Club noemde, heeft hij Moses Simon gecontacteerd en vervolgens toegezegd", zegt zijn makelaar Sergiy Serebrennikov.