OFFICIEEL: Voormalig speler van Essevee trekt naar Duitsland

OFFICIEEL: Voormalig speler van Essevee trekt naar Duitsland

15-07-2017 08:10

AS Monaco verwacht snel verdediger Abdou Diallo te verkopen. Door L'Equipe wordt Feyenoord als een van de drie kandidaten genoemd om het 21-jarige talent over te nemen.

Ook het Italiaanse Fiorentina en het Duitse Mainz zijn in de race voor de verdediger, meldt de Franse krant woensdag. Mainz zou de beste papieren hebben op de komst van de Monaco-speler. De club wil met een bod van vijf miljoen euro de strijd om Diallo in zijn voordeel beslissen.

De 21-jarige Fransman is een centrale verdediger die op beide posities in het centrum uit de voeten kan. Hij is ook geschikt om in te zetten als defensieve middenvelder. Vorig seizoen kwam Diallo tot vijf optredens in het kampioensjaar van Monaco in de Ligue 1. Het seizoen daarvoor was hij een gewaardeerde basisspeler bij Zulte Waregem, dat hem een jaar huurde van de Monegasken.

Update 15-7, 8.10 uur: Abdou Diallo heeft een nieuwe ploeg. De ex-speler van Zulte Waregem tekende een contract tot 2022 bij FSV Mainz. Dat deelden de Duitsers mee via Twitter. Diallo komt over van Monaco.