OFFICIEEL: Genk en Lierse hebben eindelijk akkoord gesloten over Benson

OFFICIEEL: Genk en Lierse hebben eindelijk akkoord gesloten over Benson

22-06-2017 11:06

Racing Genk heeft het nodige geduld moeten hebben, maar lijkt zich dan toch gaan te versterken met Manuel Benson. Het Laatste Nieuws meldt dat Genk en Lierse SK eindelijke een akkoord hebben bereikt over de flankspeler.

Benson stond al wekenlang hoog op de verlanglijst van de Limburgers en de speler zelf wilde ook graag de overstap maken. Lierse lag echter lange tijd dwars in de onderhandelingen en Lierse-voorzitter Maged Samy was niet van plan om het 20-jarige talent zo maar te laten vertrekken. Beide partijen zijn er dan toch uitgeraakt.

Racing Genk legt naar verluidt één miljoen euro op tafel voor Benson, die zich in de Eerste Klasse B onderscheidde met acht goals en acht assists. Genk heeft uiteindelijk ook toegegeven aan de belangrijkste eis van Lierse. Een zeker doorverkooppercentage bij een toekomstige transfer was een absolute must voor Lierse en Genk heeft dus aan die cruciale voorwaarde voldaan om Benson na lang onderhandelen binnen te halen. Het afronden van de complete transfer is nu dus slechts nog maar een kwestie van tijd.

Update 11u06: Lierse SK heeft de naderede transfer van Benson naar Genk bevestigd. De Pallieters melden op de officiële website dat er inderdaad een akkoord is. ''Racing Genk en K. Lierse S.K. bereikten deze ochtend een mondeling akkoord omtrent de transfer van Benson Manuel. We wensen Benson alvast veel succes met deze mooie stap in zijn carrière!'', zo valt er te lezen. Benson tekent volgens meerdere bronnen voor vier seizoenen bij Genk.