OFFICIEEL: STVV speelt na Gerkens nu ook Peeters kwijt

OFFICIEEL: STVV speelt na Gerkens nu ook Peeters kwijt

22-06-2017 17:15

Sint-Truiden raakte met Pieter Gerkens één van zijn sterkhouders kwijt aan Anderlecht. STVV raakt waarschijnlijk nog een andere zeer belangrijke pion kwijt. Er is namelijk veel interesse voor Stef Peeters.

VoetbalPrimeur meldde eerder al dat KV Oostende onlangs al de concurrentie kreeg van Charleroi. De twee Belgische clubs krijgen in de transferstrijd nu ook te maken met twee Franse clubs, zo meldt Het Laatste Nieuws. Naar verluidt zouden de teams zich al bij STVV hebben gemeld, maar het is voorlopig onbekend om welke ploegen het gaat.

Peeters, die vorige zomer gratis overkwam van het Nederlandse MVV Maastricht, heeft bij de Kanaries nog een doorlopend contract tot en met medio 2019, waardoor STVV weer kans maakt op een miljoenendeal. De 25-jarige Peeters speelde zich het afgelopen seizoen in de kijker door goed te zijn voor liefst dertien assists. Daarnaast wist hij ook nog eens vijf keer het net te vinden. Dankzij zijn sterke spel zal hij waarschijnlijk na dit ene sterke jaar vertrekken.

Update 15:25 uur: SM Caen wordt de nieuwe werkgever van Peeters. Dat meldt Ouest-France. De 25-jarige middenvelderlegt eerstdaags zijn fysieke testen af. Als die in orde zijn, staat niets een overgang in de weg. Caen gaat circa één miljoen euro voor de speler betalen. Caen kon zich vorig seizoen op het nippertje redden in de Ligue 1.

Update 17:10 uur: Het is officieel: Peeters is een speler van Caen geworden. Dat staat te lezen op de officiële website van STVV.