OFFICIEEL: Ex-Bruggeling ruilt Kortrijk voor Zulte Waregem. Niet te weigeren

OFFICIEEL: Ex-Bruggeling ruilt Kortrijk voor Zulte Waregem. "Niet te weigeren"

16-06-2017 18:15

Gertjan De Mets speelt volgend seizoen zo goed als zeker voor Zulte Waregem. De Belgische middenvelder is einde contract bij KV Kortrijk en zet volgens Het Laatste Nieuws vrijdag zijn krabbel voor twee jaar met optie bij Essevee.

De Mets verlaat na zes seizoenen Kortrijk. Het jeugdproduct van Club Brugge was jarenlang een onbetwiste titularis bij KVK maar kon zich dit seizoen niet meer van een basisplaats verzekeren. De middenvelder sukkelde met een langdurige blessure en viel de jongste maanden zelfs dikwijls naast de selectie.

Het boterde al langer niet meer tussen Kortrijk en de middenvelder. Deze winter probeerde de voormalige Bruggeling nog een transfer naar Griekenland af te dwingen, maar daar stak Kortrijk toen een stokje voor. Bij Zulte Waregem hoopt De Mets nu opnieuw meer speelminuten te verzamelen. De Mets legde vrijdag al zijn medische testen af en zet eerstdaags zijn handtekening voor twee seizoenen met optie. Voor Zulte Wargem is de middenvelder al de vierde aanwinst deze zomer.

Update 16/06 18.10 uur: Zulte Waregem laat via zijn website weten dat de transfer van De Mets helemaal rond is. De 30-jarige middenvelder zet zijn handtekening voor twee seizoenen met optie voor een extra jaar.

De Mets is tevreden met zijn nieuwe club en heeft meteen grote ambities. "Een voorstel van een ploeg als Zulte Waregem kan je niet weigeren. Deze club groeit jaar na jaar, heeft een professionele omkadering en stelt gezonde ambities. De clubfilosofie ligt mij helemaal en hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen om terug mee te dingen naar een plaats in Play-Off 1 en een succesvolle Europese campagne te spelen. Ik speelde al vaak in Waregem - maar dan als tegenstander - en herinner mij vooral de goeie sfeer die heerst in het Regenboogstadion. Ik kijk ernaar uit om voor deze club en supporters te kunnen spelen", klinkt het op de officiële webstek van Essevee.