Drukke dag op Stayen: 'Handtekening, pers en training'

Drukke dag op Stayen: 'Handtekening, pers en training'

21-06-2017 10:15

STVV zoekt na het vertrek van Ivan Leko nog naar een nieuwe hoofdcoach. De onderhandelingen zouden alvast gestart zijn. Er staan drie namen op de shortlist, zo meldt Het Belang van Limburg.

Bij de Truienaren denkt men aan drie namen die wel bekend zijn met het Belgische voetbal. Zo is Bartolomé ''Tintin' Marquez één van de topkandidaten. De Spanjaard was in het verleden ook coach van Eupen, toen het nog in Tweede Klasse speelde.

Daarnaast wil men bij STVV mogelijk ook Club Brugge nog in de moeilijkheden brengen. Eerder raakte bekend dat Blauw-Zwart Rudi Cossey naar Jan Breydel wil halen als assistent van Ivan Leko. Maar de voormalige assistent-trainer van onder andere Gent en Racing Genk zou ook aan de slag kunnen als hoofdtrainer van STVV. In het verleden was hij ook al (interim-)hoofdcoach van Lokeren, Oud-Heverlee Leuven en Bergen.

De derde naam op de lijst is die van Geert Emmerechts. De Vilvoordenaar was in het verleden assistent van Besnik Hasi bij Anderlecht en Legia Warschau. Al lijkt hij eerder als assistent-trainer aan de slag te gaan. Emmerechts is namelijk nog nooit hoofdcoach geweest op het hoogste niveau.

Update 15/06 14.40 uur: Het Laatste Nieuws meldt dat STVV dicht bij een overeenkomst staat met Marquez. De ex-trainer van Eupen was woensdag op Stayen om te onderhandelen. De gesprekken zouden heel goed verlopen zijn.

Update 15/06 16.30 uur: Volgens De Waalse krant L'Avenir is het helemaal zeker. Bartolomé ''Tintin' Marquez zal snel voorgesteld worden als opvolger van Ivan Leko bij STVV. Márquez kwam woensdag zelf overgevlogen uit Barcelona om met Roland Duchâtelet en Philippe Bormans verder te onderhandelen. De gesprekken verliepen constructief en donderdag werd een akkoord bereikt.

Update 21/06 om 10.15: Officieel is Bartholomé Márquez nog niet de trainer van STVV, maar dat gaat donderdag veranderen. Volgens Het Laatste Nieuws komt de Spanjaard donderdag naar Stayen om zijn éénjarig contract te tekenen bij Sint-Truiden. Dan wordt hij ook voorgesteld aan het grote publiek en leidt hij zijn eerste training op Belgische bodem.  Chris O'Loughlin blijft de grootste kanshebber om T2 te worden. Patrick Van Kets moet na zijn flirt met Club Brugge vrezen voor zijn job.