Verloren moeite voor Anderlecht? 'Toptarget valt te duur uit'

Verloren moeite voor Anderlecht? 'Toptarget valt te duur uit'

16-06-2017 20:44
14

Anderlecht wil er op de rechterflank nog graag iets bij. Clinton Mata werd genoemd als mogelijke piste, maar de Brusselaars richten het vizier nu ook op Silvan Widmer.

Widmer is een 24-jarige rechtsachter van Udinese die ook op het middenveld uit de voeten kan. René Weiler is een grote fan van zijn landgenoot en wil hem er graag bij. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De twee werkten in het verleden al samen bij FC Aarau. Weiler hoopt dat in de nabije toekomst opnieuw te doen.

De rechterflank zou echter een dure vogel worden. Zo vraagt Udinese een hoge som voor Widmer en liggen zijn salariseisen ook bijzonder hoog. Toch wil Weiler het liefst Widmer verwelkomen bij de club. Dat is ook één van de redenen waarom de transfer van Mata nog niet afgerond zou zijn. Bij de komst van Widmer is Mata een overbodige piste.

Update 15/06 16.00 uur: Volgens TuttoUdinese ligt Anderlecht in pole positie om Widmer alsnog binnen te halen. Er is heel wat interesse in de Zwitser, maar hij wil graag opnieuw samenwerken met coach René Weiler. Begin dit jaar stond Widmer nog in de belangstelling van FC Barcelona, als opvolger van Dani Alves.

Update 16/06 13.20 uur: Volgens Novantesimo moet Anderlecht afrekenen met twee struikelblokken. Ten eerste ligt Widmer nog tot 2020 onder contract. Udinese staat sterk in de onderhandelingen. Ten tweede wil de speler liever in de Serie A blijven. Een competitie zoals de Jupiler Pro League ziet hij niet meteen zitten. Anderlecht heeft wel één voordeel. Widmer wil graag in de Champions League spelen en laat nu net paars-wit volgend seizoen actief zijn in het Kampioenenbal.

Update 16/06 20.44 uur: Het zal bijzonder moeilijk voor Anderlecht worden om Widmer toch aan te trekken. Udinese is niet van plan om hem voor een spotprijs te verkopen. In de Italiaanse media klinkt het dat hij maar liefst acht miljoen euro zou moeten kosten. Lazio Roma zou daarnaast ook serieuze interesse tonen in de flankspeler.