OFFICIEEL: Union blijft bezig en doet nu ook zaken met KAA Gent

OFFICIEEL: Union blijft bezig en doet nu ook zaken met KAA Gent

13-06-2017 17:15

Union Sint-Gillis wil zich de komende weken nog serieus versterken. Het heeft met onder andere Julien Vercauteren en Thibault Peyre al uitgepakt. Nu denkt het aan Serge Tabekou. Ook Nicaise Kudimbana wordt genoemd als mogelijke aanwinst.

Volgens L'Avenir heeft men bij Union het vizier gericht op Serge Tabekou. De twintigjarige Kameroense aanvaller werd vorig seizoen uitgeleend aan Oud-Heverlee Leuven. In de 32 wedstrijden die hij speelde kon hij vier keer scoren. Daarin heeft hij duidelijk ook indruk gemaakt op de Brusselaars.

Union hoopt de speler binnenkort los te kunnen weken bij Gent. Tabekou begon sterk aan zijn carrière bij Gent met een doelpunt in zijn debuutwedstrijd, maar verder kon hij niet overtuigen. De Buffalo's lijken dan ook niet meer te rekenen op de aanvaller.

Update 13.33 uur: Naast Tabekou zou men bij Union nog enkele andere namen op het lijstje hebben staan. Zo worden de Brusselaars ook gelinkt aan Nicaise Kudimbana van Antwerp en Mamadou Diallo, de ex-spits van Tubize. Daarnaast gaat men nog op zoek naar een linksachter en een offensieve middenvelder. Dat meldt L'Avenir.

Update 12/06 om 18.10u:  Niet alleen Union wil Serge Tabekou. Ook het Franse Lorient denkt aan hem. Voor het middenveld zoekt de ploeg uit de Ligue 2 nog versterking. Volgens de Waalse journalist Sacha Tavolieri is Tabekou daarvoor een optie. 

Update 13/06 om 17:15u: Union trekt aan het langste eind en haalt Tabekou in huis. Dat bevestigde de club uit Brussel dinsdag via Twitter. De middenvelder tekende bij Union een contract voor drie seizoenen. Opvallend, eerder op de dag kondigde Union nog twee transfers aan