OFFICIEEL: Kanarie vliegt na één seizoen uit richting Frankrijk

OFFICIEEL: Kanarie vliegt na één seizoen uit richting Frankrijk

12-06-2017 18:00

Sint-Truiden neemt na amper een seizoen afscheid van Patrick Valdivia. De Franse middenvelder kon zijn verwachtingen niet inlossen en keert terug naar de Franse Ligue 2.

Sint-Truiden speelde een uitstekende Play-Off 2-campagne. De Kanaries wonnen hun groep maar konden zich uiteindelijk niet plaatsen voor de barragematchen na een 3-0 nederlaag in de Limburgse derby tegen KRC Genk. Volgend seizoen wil Sint-Truiden zich opnieuw bewijzen. Maar daarvoor rekenen de kanaries niet meer op Pierrick Valdivia.

De Franse middenvelder werd afgelopen zomer weggeplukt bij Lens. Maar de 29-jarige Valdivia kon nooit zijn stempel drukken bij de kanaries en moest voornamelijk vrede nemen met een plaatsje op de bank. De Fransman kwam slechts dertien keer in actie voor de kanaries. "Pierrick Valdivia en STVV hebben hun samenwerking stopgezet. De Fransman keert terug naar de Franse League 2. STVV wenst Pierrick veel succes in zijn nieuwe uitdaging", klinkt het op de officiële webstek van de club.

Update 12/06 om 18.00u: Olympique Nîmes is de nieuwe werkgever van Valdivia. Dat deelde de Franse tweedeklasser maandag mee via Twitter. In Frankrijk tekende Valdivia een conctract tot 2020.