OFFICIEEL: Zulte Waregem raakt overbodige speler kwijt aan ambitieuze club uit 1B

OFFICIEEL: Zulte Waregem raakt overbodige speler kwijt aan ambitieuze club uit 1B

02-06-2017 17:40
1

Beerschot-Wilrijk komt volgend seizoen eindelijk opnieuw uit in de profreeksen van het Belgische voetbal, weliswaar op het tweede niveau. Dat avontuur zullen de Antwerpenaren aanvatten met Charni Ekangamene in de gelederen. Beerschot-Wilrijk neemt hem over van Zulte Waregem.

Ekangamene stond weliswaar onder contract aan de Gaverbeek, maar de voorbije twaalf maanden kwam hij daar niet in actie. Essevee leende de verdediger annex middenvelder namelijk uit aan het Nederlandse NAC Breda. Daar wist hij de promotie naar de Eredivisie mee te bewerkstelligen. Die prestatie leverde hem echter geen nieuwe perspectieven op in Waregem.

De 23-jarige Antwerpenaar kiest dan ook eieren voor zijn geld en gaat weer aan de slag in zijn thuisstad. Bij Beerschot-Wilrijk, dat recent promoveerde naar Eerste Klasse B, tekende hij een contract van één jaar. In die verbintenis is ook een optie opgenomen om een extra jaartje te blijven.

Saillant detail: in de jeugdreeksen kwam Ekangamene uit voor die andere ploeg van 't stad, aartsrivaal Royal Antwerp FC. In die periode werd hij nog beschouwd als een absoluut toptalent. Een verhuis naar Manchester United volgde, maar sindsdien kon Ekangamene de verwachtingen nooit inlossen.