OFFICIEEL: Terug van weggeweest: Sven Kums zet zijn handtekening bij Anderlecht

OFFICIEEL: Terug van weggeweest: Sven Kums zet zijn handtekening bij Anderlecht

02-06-2017 15:30
3

Anderlecht heeft de transfer van Sven Kums afgerond, meldt Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. De middenvelder keert terug naar de club waar hij zijn opleiding doorliep. Om 15u30 wordt de speler voorgesteld op Neerpede.

De transfer van de middenvelder hing al langer in de lucht. Na een moeilijk seizoen bij Udinese hengelden Anderlecht en AA Gent naar zijn diensten, maar vorige week al sprak Kums zijn voorkeur voor paars-wit uit. Gent weigerde op te geven, maar vist nu definitief achter het net. Kums tekende vorige zomer nog voor vijf seizoenen bij Watford, maar zet nu zijn krabbel onder een contract van dezelfde duur bij Anderlecht. 

Manager Herman Van Holsbeeck keerde woensdag terug uit vakantie en de deal raakte in een stroomversnelling. Vrijdagochtend waren er al signalen dat de deal nakende was. Om 15u30 is er op Neerpede een persconferentie, waarop Kums wordt voorgesteld.

Update 02/06 15.15 uur: Sven Kums zette vrijdag in Neerpede zijn krabbel onder zijn nieuw contract en mag zich officieel een speler van Anderlecht noemen. Kums zal bij paars-wit met rugnummer 20 spelen.