OFFICIEEL: Belgische goaltjesdief heeft zijn stap omhoog te pakken

OFFICIEEL: Belgische goaltjesdief heeft zijn stap omhoog te pakken

01-06-2017 14:55

Het is officieel. Cyriel Dessers verruilt NAC Breda voor FC Utrecht, waar hij heeft getekend voor drie seizoenen. De 22-jarige Belg werd donderdagmiddag officieel gepresenteerd bij zijn nieuwe club.

Dessers wist niet door te breken bij Lokeren, waardoor hij afgelopen zomer naar NAC Breda trok. Daar verwierf de aanvaller een ongekende heldenstatus. Met zeven goals in de Play-Offs had hij een enorm groot aandeel in de promotie. Dessers trof in de competitie ook al 22 keer raak, waardoor de teller na 40 matchen op liefst 29(!) goals stond. Veel Eredivisie-ploegen wilden zich versterken met Dessers, maar uiteindelijk heeft hij voor Utrecht gekozen.

Utrecht, dat zich plaatste voor de voorronde van de Europa League, is verheugd met zijn komst. ''Cyriel is een atletische en sterke spits met een neusje voor de goal. Een intelligent type die met volle overgave zijn wedstrijden speelt. Wij zijn enthousiast over zijn aanvallende potentie en hebben het volste vertrouwen dat hij gaat bijdragen aan het succes van FC Utrecht'', toont coach en technisch manager Erik ten Hag zich zeer tevreden op de site van Utrecht.