OFFICIEEL: Meteen drie vliegen in één klap bij Eupen voor volgend seizoen

OFFICIEEL: Meteen drie vliegen in één klap bij Eupen voor volgend seizoen

31-05-2017 17:38

De filosofie van KAS Eupen is glashelder, kijk maar naar de evolutie van Henry Onyekuru. De Nigeriaan kwam vanuit het niets, speelde de voorbije maanden de pannen van het dak en levert straks hoogstwaarschijnlijk een smak geld op. Drie nieuwe talentjes hopen hetzelfde pad te bewandelen.

Op de officiële website heeft Eupen namelijk aangekondigd dat het drie achttienjarigen uit de Aspire Academy een profcontract heeft laten tekenen. De Senegalees Souleymane Aw, de Ghanees Abdul Manaf Nurudeen en de Costa Ricaan Carlos Martinez Castro mogen volgend seizoen van het grote werk proeven in de Oostkantons. Alle drie kregen ze hun opleiding in de academie in Senegal.

Aw is een jeugdinternational die voornamelijk als vleugelback uit de voeten kan. De jonge Nurudeen staat dan weer onder de lat, terwijl Castro een primeur te pakken heeft. Hij is namelijk de eerste Midden- of Zuid-Amerikaan die vanuit de academie naar Eupen doorstroomt. Promovendus Eupen handhaafde zich afgelopen seizoen zonder al te veel problemen in Eerste Klasse A.