Vandenbempt geeft opvallend mening over Preud'homme: Niet mee eens

Vandenbempt geeft opvallend mening over Preud'homme: "Niet mee eens"

22-05-2017 09:00
3

Michel Preud'homme gaat hoogstwaarschijnlijk weg bij Club Brugge, al is er eigenlijk niets officieel. Peter Vandenbempt weet echter dat die zaak beklonken is. Hij vindt echter niet dat Preud'homme een jaartje te veel heeft gecoacht bij Club.

Vandenbempt begrijpt niet echt waarom er nog geen officiële mededeling is gekomen. "Het us een beetje vreemd, ik weet niet precies waarom die mededeling niet werd gedaan. Mannaert sprak bij RTBF al over 'de moeilijke taak voor zijn opvolger'. Dat hij weggaat heeft hij lang geleden al beslist. Zelfs in het interview van vorig jaar zei Preud'homme al: na dit seizoen is het echt gedaan. Bij Club Brugge weet iedereen dat het einde verhaal is", aldus Vandenbempt op Radio 1.

Vandenbempt snapt niet waarom er wordt gesproken over een jaartje te veel. "Ik ben het daar helemaal niet mee eens. Preud'homme is een perfectionist, hij heeft zich ook vaak beklaagd dat hij er nog was omdat zijn team niet de resultaten haalde die hij wilde. Als hij was weggegaan na de titel was de perceptie nog beter geweest. Nu sluit hij af na het minste seizoen van de laatste drie jaar. Maar een jaar te veel, dat is scorebordjournalistiek."

Eerder dit seizoen leek Club namelijk toch op weg naar de landstitel. "We hebben Club dit seizoen vaak een geoliede machine genoemd en vroegen ons af wie hen van de titel ging houden. Voor het einde van de reguliere competitie was Club nog verpletterend tegen Zulte Waregem met een 5-0.  Het verschil met Anderlecht zat in de details. Met dezelfde prestatie had Club kampioen kunnen zijn. Rond Nieuwjaar zeiden we ook  dat het op was tussen Hein Vanhaezebrouck en AA Gent, en kijk nu: het zijn allemaal momentopnames."