Club Brugge in nauwe schoentjes: Dat wilden we absoluut vermijden

Club Brugge in nauwe schoentjes: "Dat wilden we absoluut vermijden"

vrijdag 19 mei 2017 om 09:30

Club Brugge moest donderdagavond de aftocht blazen, door de 2-1 op KV Oostende moet het nog vrezen voor de tweede plaats. Hans Vanaken weet dat efficiëntie een groot probleem was bij Club.

Vanaken weet dat Club lang geen perfecte Play-Offs heeft gespeeld. "We begonnen er niet zo goed aan, maar we behielden onze kansen, tot die non-match op Anderlecht. Maar daarna hebben we veerkracht getoond en haalden we negen op negen. Omdat het allemaal zo kort bij mekaar zit en Anderlecht thuis verloor van Charleroi, deden we toch weer mee voor de titel", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Toch is de teleurstelling niet zo heel groot na vorige zondag. "Sinds het gelijkspel tegen Anderlecht vorige week, wisten we dat we ons vooral moesten concentreren op de tweede plaats. We waren naar Oostende gekomen om te winnen en die tweede stek veilig te stellen, maar dat is ons niet gelukt. Dat is toch weer een opdoffer."

De match tegen AA Gent wordt daardoor nog bijzonder spannend. "Zondag hadden we nog uitzicht op de titel, nu moeten we knokken voor de tweede plaats. Dat wilden we absoluut vermijden, maar het is ons niet gelukt. We komen wéér op achterstand, wat ons al zo vaak overkomen is. Nu staan we zondag nog voor een zware opgave. Fysiek wordt het zwaar, want het wordt toch de derde match in één week. Mentaal hebben we ook een tik gekregen, maar we hebben nu twee dagen om die te boven te komen."

Nog één keer knallen
Volgens Vanaken kan Club zich zeker opladen voor die slotmatch. "We moeten die match zien als een finale. We moeten zondag nog één keer alles geven, 95 minuten lang. We hebben alles nog in handen, ik ga er dan ook van uit dat het nog goed zal komen en dat we die tweede plaats kunnen vasthouden. De enige fout die we niet mogen maken, is speculeren op een gelijkspel. Want dan wordt het gevaarlijk tegen een ploeg als Gent."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

Club Brugge in nauwe schoentjes: "Dat wilden we absoluut vermijden"