Anderlecht moet bijzonder diep gaan voor de winst tegen Zulte Waregem

Anderlecht moet bijzonder diep gaan voor de winst tegen Zulte Waregem

07-05-2017 19:51

RSC Anderlecht heeft dan toch de drie punten gepakt tegen Zulte Waregem. In eigen huis won het met 2-0 van de West-Vlamingen, al was dat niet echt overtuigend.

Zulte Waregem begon met het meeste aanvallende intenties aan de partij en probeerde Anderlecht meteen bij de keel te grijpen. Dat lukte, met een grote kans voor Sander Coopman tot gevolg. De huurling van Club Brugge kon zijn moederclub echter niet helpen en besloot naast.

De uitploeg bleef het balbezit hebben, maar de goal viel aan de andere kant. Na een vlijmscherpe counter bediende Sofiane Hanni zijn maatje Alexandru Chipciu. Die bedankte voor het geschenk: 1-0.

Zulte Waregem en Anderlecht kregen nog goede kansen om het doelpuntentotaal uit te breiden. Gescoord werd er voor de koffiepauze echter niet meer.

West-Vlaams balbezit
Ook na de pauze was het vooral Zulte Waregem dat de bal opeiste. Mbaye Leye kreeg dé kans om Zulte Waregem langszij te schieten, maar hij besloot onbegrijpelijk over doel. Intussen bleef Anderlecht maar zoeken naar de beste vorm.

Het was pompen voor Anderlecht, dat zeer diep moest gaan tegen Zulte Waregem. De uitploeg ging vol in de aanval, wat voor heel wat ruimte zorgde voor Anderlecht. Daar profiteerde de thuisploeg toch nog van. In extremis zorgde Isaac Thelin voor de 2-0 en de overwinning.

Door de winst tegen Zulte Waregem kan Anderlecht volgende week zondag kampioen worden. Het moet dan wel winnen in het Jan Breydelstadion winnen van Club Brugge. Dat zal ook zonder Adrien Trebel zijn, die geschorst is.