Preud'homme geeft pluim aan nieuwe keeper: Dat heeft Ludo niet

Preud'homme geeft pluim aan nieuwe keeper: "Dat heeft Ludo niet"

05-05-2017 22:45

Club Brugge won vrijdagavond met 1-3 van Charleroi, maar net na de rust was er wel een bizar incident. Ethan Horvath, de vervanger van Ludovic Butelle, gaf een zeer pijnlijk doelpunt weg. Michel Preud'homme is daar niet kwaad om.

Club komt nu op één punt van Anderlecht, maar van titeldromen is er kennelijk geen sprake. "We hebben vandaag een grote stap gezet richting Europees voetbal. We staan nu acht punten voor op Charleroi. De andere concurrenten moeten nog spelen. De titel? We hebben ons lot niet meer in eigen handen", aldus Preud'homme bij Play Sports.

Horvath stopte bij de 1-1 plots met spelen. Volgens Preud'homme deed hij dat niet zonder reden. "Er was een fluitsignaal van ergens. Hij hoorde iets en stopte. Hij dacht dat er een fout was en die was er ook aan de zijlijn. Dat is jammer, want hij speelde een goede match."

Bovendien kon hij de defensie van Charleroi bij de 1-3 verschalken met een verre uittrap. "Dat is ook een wapen. Ludo heeft niet zo'n verre uittrap. Ryan had dat wel. Of ik hem daarna meteen bedankte? Ach, iedereen heeft vandaag recht op felicitaties. Als Joske zijn dag heeft kan hij alles. Ook een pluim voor Engels, die moest normaal niet spelen, maar was vandaag de fitste op het veld."