Stormloop in Constant Vanden Stock-stadion vanwege... FIFA-toernooi

Stormloop in Constant Vanden Stock-stadion vanwege... FIFA-toernooi

29-04-2017 18:42
1

Net als heel wat Europese topclubs stapt ook RSC Anderlecht mee in het verhaal van de eSporters. Dat zijn personen die in dienst treden bij een voetbalclub om FIFA-toernooien te betwisten in naam van die club. Zaterdag hield Anderlecht een uiterst succesvolle eerste selectiedag, meldt Het Nieuwsblad.

In totaal kregen de Brusselaars de voorbije weken en maanden liefst 3.000 inschrijvingen te verwerken. Uiteindelijk besloot de recordkampioen om 256 gelukkigen uit te nodigen in het Constant Vanden Stock-stadion. Daar moesten zij hun FIFA-kwaliteiten laten bewonderen. De zestien beste spelers kregen een uitnodiging voor een tweede fase in de zoektocht.

Opvallend: alle aanwezigen waren mannen. Er waren wel twee vrouwen uitgenodigd, maar zij moesten in extremis afhaken. "Van FIFA je beroep kunnen maken, is voor iedereen hier een droom", laat student Mathias Maebe weten. "Ik oefen gemiddeld zo’n vier uur per dag. Vooral in het weekend speel ik veel." Op de fandag in juli zal de uiteindelijk eSporter officieel voorgesteld worden.