Van Holsbeeck heeft al duidelijke transfersom in gedachten voor Tielemans

Van Holsbeeck heeft al duidelijke transfersom in gedachten voor Tielemans

25-04-2017 11:37

Youri Tielemans is zo goed als zeker bezig aan zijn laatste matchen in de Jupiler Pro League. De kans is zeer groot dat hij deze zomer een droomtransfer naar het buitenland maakt. Zijn bestemming is nog wel onduidelijk.

De Franse Ligue 1 is één van de mogelijke bestemming van Tielemans. Zo wordt de Rode Duivel al in verband gebracht met AS Monaco, de halve finalist uit de Champions League. Sportief manager Herman Van Holsbeeck geeft aan dat het sportieve aspect centraal staat in de keuze van zijn goudhaantje. ''Het is geen jongen die zal vertrekken naar waar hij het meest kan verdienen. Hij zal alleen maar naar een club gaan als hij zich goed voelt bij het sportieve project dat hij er krijgt aangeboden'', zei Van Holsbeeck bij het Franse BeIN Sports.

Anderlecht hoopt natuurlijk een megasom te ontvangen voor Tielemans. Van Holsbeeck heeft al een bedrag in gedachten en denkt dat Tielemans zowel haalbaar als een grote aanwinst is voor de Franse topclubs. "Welke clubs kunnen een speler kopen met een waarde van 25 tot 30 miljoen euro? Dat zijn er niet veel. In Frankrijk heb je PSG en misschien Monaco, Lyon en Marseille. Voor elk van hun zou Tielemans een enorme versterking zijn'', besluit hij.