Als je ziet hoe hij nu presteert, heeft Anderlecht geen nieuwe doelman nodig

"Als je ziet hoe hij nu presteert, heeft Anderlecht geen nieuwe doelman nodig"

24-04-2017 17:55

Frank Boeckx is dit seizoen de geluksbrenger van RSC Anderlecht. Sinds hij onder de lat staat, verliest paars-wit amper nog een wedstrijd. Volgens Erwin Lemmens, keeperstrainer bij de Rode Duivels, moet Anderlecht volgende zomer zeker geen nieuwe doelman aantrekken.

--> EASY! Anderlecht op weg naar de titel na winst: 2,40 keer je inzet!

"Ik denk dat hij iemand is die voor rust zorgt in de groep en in zijn verdediging. Een defensie heeft nu eenmaal nood aan stabiliteit", vertelde Lemmens aan Sporza. "Bovendien heeft Kara Mbodji ook veel progressie gemaakt. In het verleden maakt hij al wel eens een foutje. Als doelman is het natuurlijk plezant met zo'n speler in de defensie."

De opmars van Boeckx kwam er nadat Davy Roef niet kon overtuigen als eerste doelman. "Roef presteerde zeker niet slecht, maar bij een club als Anderlecht moet het altijd top zijn. Daar is hij op afgerekend. Boeckx nam over en heeft wat geluk gehad. Dat er met René Weiler een buitenlandse trainer bij Anderlecht zit, is een pluspunt voor hem."

"Zo kon hij met een propere lei beginnen bij een coach die hem en zijn verleden niet kende. Dat heeft hem deugd gedaan. Zijn carrière is weer gelanceerd. Of Anderlecht volgende zomer een nieuwe eerste keeper moet halen? Als je ziet hoe hij nu presteert, kan Anderlecht niet beter zitten qua doelmannen. Ik zou gewoon rustig voortdoen met de keepers die er zijn."