Geweldige invaller Hazard loodst Chelsea voorbij Tottenham naar FA Cup-finale

Geweldige invaller Hazard loodst Chelsea voorbij Tottenham naar FA Cup-finale

22-04-2017 20:32

Chelsea FC heeft een titanenstrijd tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de FA Cup in zijn voordeel beslist. Manager Antonio Conte koos ervoor om Eden Hazard op de bank te laten starten, maar dat pakte goed uit. Als invaller zorgde de Rode Duivel immers voor de 4-2-overwinning.

Conte koos ervoor om naast Hazard ook Diego Costa. Michy Batshuayi mocht hem vervangen, waardoor er vijf landgenoten aan de aftrap verschenen op Wembley. Bij Chelsea stond Thibaut Courtois in doel, terwijl Tottenham rekende op Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Mousa Dembélé. Na een eerbetoon aan de vrijdag overleden Ugo Ehiogu, was het Willian die al vroeg het vertrouwen terug betaalde. Alderweireld legde de doorgebroken Pedro neer, waarop de Braziliaan de vrije trap benutte. 

Het eerste beste gevaar van Tottenham leverde direct de gelijkmaker op via Harry Kane, die een voorzet van Christian Eriksen met het hoofd verlengde. De Spurs voerden het tempo daarna op en Eriksen vervulde daarbij een belangrijke rol. De Deen probeerde het met een poging van afstand. Het was kort voor rust toch weer Chelsea dat de leiding nam. Heung Min-Son ging in de fout met een onnodige tackle, waarna Willian feilloos de strafschop benutte.

Opnieuw toonden de Spurs veerkracht. Vijf minuten na de pauze bediende Eriksen Dele Alli met een fantastische pass en het Engelse toptalent schoot hard binnen. De 2-2 was voor beide ploegen het sein om nog maar eens een tandje bij te schakelen. Conte besloot na een uur ook nog maar eens tot een kwaliteitsinjectie over te gaan door Costa en Hazard alsnog in te brengen. Dat betaalde zich meteen uit, want een kwieke Hazard trok Chelsea over de streep. Een afgeslagen corner kwam voor zijn voeten, waarna hij doeltreffend uithaalde.

Enkele minuten later volgde het fraaiste doelpunt van de avond: Nemanja Matic schoot verwoestend raak via onderkant lat, na een terugleggertje van Hazard. Daarmee was het lot van Tottenham bezegeld. Naast het behalen van de FA Cup-finale gaf Chelsea daarmee een belangrijk signaal af in de titelstrijd.