Ster van Zulte Waregem wijst op ommekeer: Ik was vroeger zelfs zwaarlijvig

Ster van Zulte Waregem wijst op ommekeer: "Ik was vroeger zelfs zwaarlijvig"

22-03-2017 17:25
1

SV Zulte Waregem beleefde afgelopen weekend een hoogtepunt door de Croky Cup bij te schrijven op het clubpalmares. Soualiho Meïté is een belangrijke factor in het succes van de West-Vlamingen. Nochtans had zijn carrière helemaal anders kunnen lopen, geeft hij zelf toe.

In zijn jonge jaren was immers niet voetbal zijn grote passie, maar eten. "Ik was vroeger zelfs behoorlijk zwaarlijvig", geeft hij toe in Sport/Voetbalmagazine. "Ik at gewoon te veel, maar ik ben vermagerd door te voetballen." Meïté kwam ruim een jaar geleden naar de Gaverbeek, nadat hij bij Lille OSC op een dood spoor zat. Door het geloof van Francky Dury slaagde de middenvelder erin zijn topniveau te halen.

Edouard Cissé, een ex-ploeggenoot van bij Auxerre, vond Meïté niet ambitieus genoeg als jongeling. "Maar dat is normaal op die leeftijd. Voor mij is vooral de club in de fout gegaan. Soualiho is een jongen met heel veel potentieel die de juiste omkadering miste. Ik was echt verbaasd over de werking van de club, want ik had er een heel ander beeld van. Ze lieten hem en anderen veel te vroeg vertrekken, zonder uit te leggen wat een professionele carrière inhoudt", aldus Cissé.