Ghelamco spreekt kordate taal: Anderlecht zal wel twee keer nadenken

Ghelamco spreekt kordate taal: "Anderlecht zal wel twee keer nadenken"

21-03-2017 12:15
3

Anderlecht heeft het onlangs heel duidelijk gemaakt: het wil niet in zee gaan met Ghelamco, de bouwheer achter het Eurostadion. Een streep door de rekening voor Ghelamco, dat nu een stadion zonder huurder moet gaan bouwen. Of toch niet?

Jo Van Biesbroeck, bestuurder bij Anderlecht, was onlangs heel duidelijk in De Tijd. Anderlecht wil niets te maken hebben met dat stadion. Ghelamco houdt echter vol dat Anderlecht juridisch gezien niet uit dit project kan stappen. Paul Gheysens, baas van Ghelamco en ook geldschieter bij Antwerp, benadrukt dat in de krant L'Echo.

"We zullen ons houden aan wat we in onze handen hebben: een overeenkomst die werd ondertekend door de topmensen van Anderlecht die zich zwart op wit engageren om tegen een bepaald bedrag hun intrek te nemen op het terrein. De details moeten nog verder worden uitgewerkt, maar er zijn al indicatieve plannen die, stuk voor stuk, bepalen waartoe elke partij zich verbindt", klinkt het bij Gheysens.

Hij verwacht dan ook dat Anderlecht op zijn beslissing terugkomt, want het kan niet anders. "Ik twijfel er niet aan dat, ondanks de verklaringen in de pers, de toplui van Anderlecht intelligente mensen zijn en dat ze twee keer zullen nadenken alvorens daadwerkelijk hun engagement te verbreken. We hebben er zeven maanden over gedaan om tot het beginselakkoord te komen. Niemand kan het bestaan ervan ontkennen."