Oefenpot tegen club uit 1B kan geen kentering teweegbrengen voor Rouches

Oefenpot tegen club uit 1B kan geen kentering teweegbrengen voor Rouches

17-03-2017 18:05
2

Standard Luik beleeft opnieuw een dramatisch seizoen. Na vroeg uitschakelingen in de Europa League en de Croky Cup volgde begin 2017 de nekslag: ook voor Play-Off 1 kwamen de Luikenaars (ruim) tekort. Play-Off 2 is het verdict, al zullen ze daarvoor hun niveau terug wat moeten opkrikken.

Dat hoopte Standard te doen in een oefenwedstrijd tegen SV Roeselare, die doorging achter gesloten deuren. Echt succesvol bleek die missie echter niet. De Rouches wisten de club uit Eerste Klasse B, die pas nipt de promotie miste ten koste van Royal Antwerp FC, niet onder de duim te houden. De wedstrijd eindigde op 1-1.

Thibaut Van Acker had de West-Vlamingen iets voorbij het half uur zelfs op voorsprong gebracht. Junior Edmilson stelde nog voor rust orde op zaken, maar in de tweede helft vond Standard niet de kracht om nog over Roeselare te gaan. Zo bleef het dus bij een draw. Door het hernieuwde systeem treedt Roeselare overigens net als Standard aan in Play-Off 2. Beiden zitten wel in een verschillende poule.