Leicester licht ontslag Ranieri toe: 'Clubbelang boven persoonlijke gevoel'

Leicester licht ontslag Ranieri toe: 'Clubbelang boven persoonlijke gevoel'

23-02-2017 22:02

Leicester City heeft Claudio Ranieri donderdag ontslagen, terwijl hij clubhistorie schreef met de Engelse landstitel. In een officiële verklaring geeft de club uitleg.

"Dit is de moeilijkste beslissing in zeven jaar sinds King Power eigenaar is van Leicester City", reageert vice-voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha op de website van The Foxes. Leicester staat op het moment een punt boven de degradatiestreep. "Maar we zijn verplicht om de clubbelangen op lange termijn boven het persoonlijke gevoel te stellen."

De voetbalwereld reageerde vol verbazing op het ontslag van Ranieri. "Het is nooit onze verwachting geweest dat we het kunststukje van vorig seizoen konden herhalen. Handhaven was ons eerste en enige doel. We worden nu geconfronteerd om dit te realiseren. Verandering was noodzakelijk om het maximale eruit te halen in de laatste dertien wedstrijden."

Ranieri wordt bedankt voor bewezen diensten. "Zijn warmte, charme en charisma hebben geholpen de club wereldwijd bekend te maken. We zijn hem altijd dankbaar voor wat hij hier heeft bereikt", vervolgt Srivaddhanaprabha.