OFFICIEEL: Leicester City bevestigt ontslag van succescoach Ranieri

OFFICIEEL: Leicester City bevestigt ontslag van succescoach Ranieri

23-02-2017 21:11

Leicester City heeft Claudio Ranieri op straat gezet. De regerend kampioen van Engeland verkeert in degradatienood en dat moet de Italiaan bekopen met zijn ontslag, meldt The Daily Mail.

The Foxes staan in de Premier League een punt boven de gevarenzone, terwijl het in de Champions League wél voor de wind gaat. Leicester verloor woensdag met 2-1 op bezoek bij Sevilla, maar heeft door het gemaakte uitdoelpunt van Jamie Vardy goede papieren om de kwartfinale te halen.

Toch heeft de clubleiding te weinig vertrouwen in Ranieri, die Leicester vorig seizoen aan de historische landstitel hielp. The Daily Mail heeft geprobeerd het ontslag bevestigd te krijgen bij Leicester, maar kreeg geen gehoor. Ranieri werd in 2015 aangesteld als manager van Leicester. Hij verving destijds Nigel Pearson.

Update 21.11 uur: Leicester City heeft het ontslag van Claudio Ranieri bevestigd. "Dit is de moeilijkste beslissing die we hebben moeten maken", zegt vice-voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha op de officiële website van The Foxes.