Acht jonge Monaco-toppers die Carrasco kunnen volgen met zomerse toptransfer

Acht jonge Monaco-toppers die Carrasco kunnen volgen met zomerse toptransfer

21-02-2017 16:37

Er zijn van die jaren dat alles samenkomt bij een club. Een generatie van jonge voetballers die pieken in hetzelfde seizoen en zich op hetzelfde moment aandienen op het allerhoogste voetbalpodium. AS Monaco zit in zo'n seizoen en deze acht spelers kunnen komende zomer rekenen op een toptransfer.

Verreweg de leukst voetballende ploeg van Europa, dat is AS Monaco. We zitten nog in februari en de club heeft in de Ligue 1 al 76 doelpunten gemaakt. Dinsdag strijdt de Franse koploper, die dus ook het kapitaalkrachtige Paris Saint-Germain achter zich houdt, om een plek in de kwartfinale van de Champions League tegen Manchester City. En de ploeg waarmee Monaco dat gaat doet, daar kun je je vingers bij aflikken.

Deze acht Monaco-talenten dragen de ploeg nu al én kunnen komende zomer op een grote transfer rekenen:

Tiémoué Bakayoko (22)
Een controleur die perfect past in het moderne voetbal omdat hij niet alleen maar de bal kan veroveren maar ook genoeg diepgang en power heeft om het middenveld over te steken en offensief een steentje bij te kunnen dragen. Chelsea en Manchester United zijn geïnteresseerd, al heeft hij zelf wel oren naar Paris Saint-Germain.

Kylian Mbappé (18)
Misschien wel het allergrootste talent die ook nog uit de jeugdopleiding van Monaco zelf komt. Mbappé is pas achttien jaar en wordt de nieuwe Thierry Henry genoemd vanwege zijn spel. Hij scoorde dit seizoen al zeven keer als rechtsbuiten of schaduwspits in achttien wedstrijden.

Thomas Lemar (21)
Nog een rijzende ster en daar is echt geen woord aan gelogen. Lemar heeft alles in zich om zich bij het rijtje beste spelers ter wereld te voegen. Zijn cijfers in de Ligue 1 dit seizoen zeggen alles over de aanvaller: 22 wedstrijden, 40 kansen gecreëerd, 33 succesvolle dribbels, 7 goals en 6 assists. De hele top zit achter Lemar aan.

Bernardo Silva (22)
Bedragen als 80, 85 miljoen euro doen de ronde in de enorme geruchtenstroom rond de Portugese spelmaker, die vooral begeerd wordt door Manchester United. Een ongekend talent en de dirigent van dit Monaco.

Almary Touré (20)
Een van de drie jonge backs van Monaco die de voetbalwereld gaan veroveren. Wordt door Bayern München beschouwd als de natuurlijke opvolger van Philipp Lahm. De Malinees is nog maar twintig jaar en geen vaste basisspeler door de concurrentie van twee andere klassebacks, maar heeft een hele grote toekomst voor zich.

Benjamin Mendy (22)
Een van die twee andere klassebacks is Benjamin Mendy, die afgelopen zomer overkwam van Olympique Marseille en mogelijk komende zomer alweer de stap naar een grootmacht zet. Zeven assists gaf Mendy dit seizoen al. Een moderne back die aanvallend geweldig veel inbreng heeft.

Djibril Sidibé (24)
Sidibé is zowel links- als rechtsback en komt door de aanwezigheid van Mendy vooral als rechtsback in actie. Als Touré speelt, verhuist hij naar links. Sidibé is al wat ouder dan de rest van de talentenstroom, maar is dé perfecte back. Net als Mendy en Touré zeer aanvallend ingesteld met een groot loopvermogen.



Fabinho (23)

Een back maar vooral spelend als verdedigende middenvelder. Fabinho is bezig aan zijn vierde volledige seizoen bij Monaco op 23-jarige leeftijd en het lijkt onwaarschijnlijk dat daar nog een vijfde bijkomt. Manchester City en Manchester United zijn geïnteresseerd.


Tel daarbij nog de aanwezigheid van Danijel Subasic, Joao Moutinho, Karim Glik, Jemerson, Boschilla en Valere Germain bij op en je hebt de reden waarom AS Monaco kijken dit seizoen zo ontzettend smullen is.