Van Holsbeeck: Voor een Belgische club is het moeilijk om zo iemand te houden

Van Holsbeeck: "Voor een Belgische club is het moeilijk om zo iemand te houden"

28-01-2017 07:59
2

Af en toe heeft hij nog wel eens een off-day, maar Youri Tielemans heeft toch een duidelijke stap vooruit gezet tegenover vorig seizoen. De middenvelder van RSC Anderlecht eist de bal nadrukkelijk op én heeft bovendien zijn statistieken opgevijzeld. Stilaan lijkt hij helemaal onhoudbaar.

Met twaalf doelpunten (waarvan vier in de Europa League) en nog eens zes assists presteert het goudhaantje dit seizoen op papier uitstekend. Meer dan ooit trekt de internationale top aan zijn mouw, moet manager Herman Van Holsbeeck bekennen. Afgelopen woensdag wemelde het in het Kuipje, waar Anderlecht KVC Westerlo partij gaf, van de scouts. "Die zullen er niet alleen voor spelers van Westerlo gezeten hebben", knipoogt Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.

"Youri staat momenteel bij alle topclubs bovenaan het lijstje van topspelers van zijn leeftijd. Voor een Belgische club is het moeilijk om zo iemand te houden." Toch is Tielemans zelf niet bepaald bezig met een transfer, claimt hij althans. "Al weet ik wel dat er elke wedstrijd scouts op de tribunes zitten voor mij. Dat is normaal, gezien de progressie die ik heb geboekt. Maar ik moet die stappen blijven zetten."