Clement, Dury of een andere Belgische coach? Club zoekt opvolger MPH

Clement, Dury of een andere Belgische coach? Club zoekt opvolger MPH

21-01-2017 07:01
2

Club Brugge moet het na dit seizoen mogelijk zonder Michel Preud'homme doen. De coach lijkt aan zijn laatste maanden bezig. Volgens Michel Louwagie lopen er geen goede coaches meer rond in België. Vincent Mannaert denkt daar anders over.

"Neen", is Mannaert meteen duidelijk in Het Laatste Nieuws. Al weet de manager van Club ook dat een coach vinden die zo goed is als MPH moeilijk wordt. "Weliswaar vind ik Michel een trainer van Europees niveau, en het is juist dat zoiets in België eerder uitzonderlijk is, maar hier in Club Brugge stáát wel iets, er is een structuur - geen enkele trainer zal vanop nul moeten beginnen. Daarom ben ik overtuigd dat er wél goede Belgische trainers zijn die succesvol kunnen zijn na Preud'homme."

Eén van de namen die wordt genoemd is Philippe Clement. Al is het nog niet duidelijk waar zijn toekomst ligt. "Het contract van Philippe loopt na dit seizoen af, en er is een duidelijke afspraak om meteen na de Play-Offs te praten over de toekomst. De evaluatie of Philippe de opvolger van Michel kan zijn, hebben wij nog niet gemaakt. Net zoals Philippe nog niet heeft beslist wat híj zélf wenst te doen", aldus Mannaert.

Of blijft Preud'homme dan toch? "Ik ken Michel, hij zal weliswaar al een idee hebben over zijn toekomst, maar zijn ei gaat hij tóch pas leggen ná het seizoen. We zien wel", besluit Mannaert.