Vandenbempt reageert op transfer Trebel: Een heel zware klap

Vandenbempt reageert op transfer Trebel: "Een heel zware klap"

15-01-2017 20:00
1

Anderlecht heeft nu al voor dé transfer van deze wintermercato gezorgd. Adrien Trebel komt over van aartsrivaal Standard, dat terwijl hij dagenlang flirtte met AA Gent. Peter Vandenbempt probeert de verrassende transfer te verklaren op Sporza.

Vandenbempt is in de eerste plaats verrast dat Anderlecht deze transfer verborgen kon houden. "Een beperkt aantal mensen, die al een aantal dagen bezig zijn met deze transfer, zal het geweten hebben. Maar voor de buitenwereld is het een gigantische verrassing. Ook voor mij, voor alle duidelijkheid. Het leek dat een transfer naar AA Gent in de maak was. Herman Van Holsbeeck heeft zich in verleden al zeer vaak geërgerd dat als Anderlecht nog maar aan een speler denkt, dat zijn naam meteen in de kranten staat. Dat is nu niet gebeurd."

Vandenbempt weet wel dat Gent heel dicht bij een transfer heeft gestaan. "Vrijdag had Gent eindelijk een akkoord met Standard en kregen ze toestemming om met Trebel te praten. Trebel werd die dag ook aan de Ghelamco Arena gesignaleerd. Blijkbaar is Anderlecht daarvan op een of andere manier verwittigd. Standard wilde hem het liefst aan het buitenland verkopen. Als dat niet kon, verkochten ze hem blijkbaar liever aan Anderlecht dan aan AA Gent, omdat Gent een rechtstreekse concurrent geworden is voor Standard in de strijd voor een ticket om Play-Off 1."

Gent heeft kennelijk ook net iets te lang getreuzeld. "Misschien dat de onderhandelingen tussen Trebel en Gent ook moeizaam liepen. De makelaars die tussen deze transfer zitten, zijn dan in contact gekomen met Anderlecht. Trebel kon uiteindelijk kiezen en hij heeft voor Anderlecht gekozen. Uiteindelijk was Standard ook niet ontevreden dat het Anderlecht is geworden. Ik denk dat dit voor AA Gent een heel zware klap is. Gent had toch heel zwaar gerekend op Trebel. Als bewijs: het moet het vierde of vijfde verhoogde bod zijn dat ze uitbrachten om hem binnen te halen. Ze wilden ver gaan."

Beste transfer van de winter?
Vandenbempt is benieuwd of Trebel kan slagen bij Anderlecht. "Of dit de beste transfer van de winter is, dat moet je mij over een paar maanden nog eens vragen, maar het is zeker de meest opgemerkte. Als de aanvoerder van Standard tijdens de winter naar Anderlecht gaat, kan de impact van een transfer niet veel groter zijn. Dat vond ik al toen bekend werd dat hij naar Gent zou gaan. Als hij uiteindelijk naar de historisch gezien grootste concurrent gaat, is dat zeer opmerkelijk. En voor de supporters van Standard is dit alweer een ontgoocheling, denk ik dan. Als je het hen zou vragen, zullen zij toch een transfer naar Gent verkiezen boven Anderlecht."

Vandenbempt is ook verbaasd dat Anderlecht iemand haalt die duidelijk ingaat tegen zijn eigen ploeg. "Het is opmerkelijk dat Anderlecht een speler haalt die zijn transfer heeft geforceerd. Trebel heeft de voorbije weken een heel slechte beurt gemaakt door niet mee te willen op stage en dus een werkweigeraar te zijn. Daar heeft Anderlecht de voorbije jaren zelf zeer veel negatieve ervaringen mee. Anderlecht was vaak niet te spreken over zo een handelswijze van een speler. Terecht overigens. Dat is aan dit bijzondere verhaal toch een minpunt."