De Bruyne krijgt stemmen voor FIFA-prijs, maar niet van Martinez of Hazard

De Bruyne krijgt stemmen voor FIFA-prijs, maar niet van Martinez of Hazard

09-01-2017 21:21

De eerste FIFA Best Men's trofee in de geschiedenis ging naar Cristiano Ronaldo. De Portugees won het van Lionel Messi. Ook één Rode Duivel was een (kleine) kanshebber. Kevin De Bruyne kreeg namelijk ook stemmen.

Bij de stemmingsformulieren werd al snel duidelijk dat er twee topkandidaten waren: Messi en Ronaldo. De twee kwamen het meest naar voren als de eerste keuzes. Samen met onder andere Toni Kroos, Andres Iniesta, Neymar, Antoine Griezmann en Gareth Bale. Maar ook De Bruyne kreeg enkele stemmen. Voor Chris Wood, de kapitein van Nieuw-Zeeland, was hij zelfs de beste speler van het voorbije jaar.

Paolo Guerrero (kapitein Peru), Stuart Gelling (coach Jordanië), Junior Mendes (coach Montserrat) en Arslan Memhmet (media Turkije) gaven hem een tweede plekje. Ook Xavier Abel (coach Mozambique), Al Hakeem Ayman (coach Syrië) en Michael Bascombe (media Granada) stemden voor De Bruyne. Zij plaatsten hem op de derde plek.

Eden Hazard en Roberto Martinez mochten ook stemmen voor de prestigieuze prijs. Zij kozen niet voor De Bruyne, maar wel voor Cristiano Ronaldo. Messi stond bij beide heren op de tweede plek. Hazard zette op de derde plek Griezmann, Martinez koos dan weer voor Neymar.