2016 on Fire: ‘Van sprookjesachtige titels tot Dries, Kat en de hond’

2016 on Fire: ‘Van sprookjesachtige titels tot Dries, Kat en de hond’

31-12-2016 20:00

Was 2016 het beste jaar voor de muziek? Zeker niet. Ook veel mooie acteurs en actrices verlieten ons. En Koning Voetbal? Die zag heel wat onderdanen kiezen voor de eeuwige voetbalvelden. Maar Koning Voetbal verwarmde ons de voorbije 365 dagen meer dan eens. Een overzicht van onvergetelijke momenten.

Het sprookje van de eeuw
Voor vorig seizoen begon sprak haast nog iedereen de naam van de club verkeerd uit. Maar in 2016 werd Leicester City een begrip. Ondanks een notering van 5000 tegen 1 en miljoenen investeringen van de Engelse topclub veroverden de troepen van Claudio Ranieri de Premier League-titel. Dilly dang, dilly dong!

Jamie Vardy, N'Golo Kanté en Riyad Mahrez waren de sluwste Foxes van het moderne voetbal.

Helaas weten we nu ook hoe Gary Lineker er in een boxershort uitziet.

Het Brugge van het zuiden
Zeg tegen een fan van Club Brugge de datum '15 mei' en hij zal meteen beginnen te glunderen. Op die dag gooide Blauw-Zwart het juk van elf jaar zonder landstitel van zich af. Dat Club Brugge de titel binnenhaalde door Anderlecht met 4-0 te verslaan maakte het voor de Blauw-Zwarte familie nog net wat mooier.

Voor de neutrale fan zal mogelijk de aankomst van de Club Brugge-spelers nog lang in het geheugen gegrift staan. De bus arriveerde in Jan Breydel in Zuiderse sferen. Duizenden fans stonden hun helden op te wachten. Mogelijk de mooiste sfeeractie van de afgelopen jaren in ons land.

Goal voor de eeuwigheid
Op 28 mei schreef Yannick Carrasco Belgische voetbalgeschiedenis. Als eerste Belg scoorde hij in de finale van de Champions League. Helaas voor de Rode Duivel van Atlético Madrid verloor hij na strafschoppen van Real Madrid, maar het doelpunt nemen ze hem nooit meer af. Ex-Miss België Noémie Happart moet haar kus ook nooit meer inleveren.

Fans on fire
Met volle teugen genoten we van het EK in Frankrijk. De Rode Duivels zaten misschien niet lang genoeg in het tornooi, maar wat maakten de fans er een feest fan.

Het leukste filmpje? De Ierse fans die een serenade brengen voor een Française.

Het meest ontroerende filmpje? De Ierse fans die een slaapliedje zingen.

Het EK-lied? De Noord-Ieren met Will Grigg's On Fire.

En ook nog even de handjes op elkaar voor de IJslandse haka. Een fenomeen dat we in België al eerder kenden door onder meer de fans van Anderlecht, maar de haka werd in de zomer een echte hype.

Koppel van het Jaar
Veel Rode Duivels kenden een geweldig seizoen. Eentje willen we nog graag extra in de bloemen zetten, Dries Mertens. Op 11 december scoorde de aanvaller van Napoli een hattrick tegen Cagliari. Een paar dagen later deed hij zowaar nog beter. Tegen Torino trof hij vier keer raak. Zijn twee hattricks (+1) waren meteen goed voor een evenaring van een Italiaans record dat al 42 jaar standhield.

Ten huize Mertens blonk ook vrouwlief Katrin uit. In De Slimste Mens ter Wereld stal zij alle harten.

Kats uitspraak over zwanger worden van haar hond, nomineren we meteen tot quote van het jaar. Dries en Kat? Het koppel van het Jaar. Geen twijfel mogelijk!

Mooi, mooier, golazo
Afsluiten doen we met de mooiste goals van het afgelopen jaar. Die kun je allemaal hier vinden.

Welk mooi moment zal jou zeker bijblijven? Zet het bij de reacties.