Mertens 'on fire' bij Napoli: Rode Duivel evenaart 42 jaar oude record in Italië

18-12-2016 20:10

Dries Mertens is ‘on fire’ bij het Italiaanse Napoli. De vaardige flankspeler steekt de laatste weken in bloedvorm en scoort aan de lopende band. Zondagnamiddag maakte hij maar liefst vier doelpunten voor zijn club. Daarmee evenaart hij een heel oud record in Italië.

Het was namelijk al 42 jaar geleden dat een speler in twee opeenvolgende competitiewedstrijden een hattrick scoorde. De laatste die daar in slaagde was Pietro Anastasi in mei 1974. Mertens deed er tegen Torino nog een schepje bovenop. Hij scoorde zelfs een vierde keer tijdens de 5-3 zege van Napoli.

De Rode Duivel maakte zijn hattrick tijdens de eerste helft op amper tien minuten tijd. Dankzij deze zege blijft Napoli meestrijden voor de Champions League-tickets. De achterstand op leider Juventus is wel al opgelopen tot acht punten.