Club Brugge slaat een dubbelslag op de transfermarkt

Club Brugge slaat een dubbelslag op de transfermarkt

27-12-2016 22:45

Club Brugge heeft dinsdag uitgehaald op de transfermarkt. Blauw-Zwart trok niet één, maar twee nieuwe spelers aan. Het gaat om Helibelton Palacios en  German Mera. Beide spelers komen over Deportivo Cali. 

Via het officiële Twitter-account van Deportivo Cali kwamen de transfers naar buiten. Club Brugge bevestigde het nieuws nog niet, maar dat zal waarschijnlijk niet lang duren. De twee moeten immers nog hun medische testen afleggen in ons land. 

Palacios
Rechtsachter Palacios komt in januari al naar Club Brugge. Bij Blauw-Zwart wordt hij de concurrent van Ricardo van Rhijn en Dion Cools. De 23-jarige Colombiaan kan ook op links uit de voeten. "Helibelton Palacios werd voor 85% verkocht en zal in januari 2017 richting België vertrekken en daar aansluiten bij zijn nieuwe team", meldt Deportivo Cali.

Mera
Op Mera is het nog even wachten. Hij komt pas in de zomer naar ons land. De 26-jarige Mera is een centrale verdediger. Ook hij is Colombiaan. "Zijn rechten werden voor 90% verkocht", laat zijn huidige werkgever nog weten. 

Bij beide spelers is het niet duidelijk of Club Brugge honderd procent van de rechten wist te bemachtigen. In Zuid-Amerika is het gebruikelijk dat tussenpersonen ook nog wat aandelen bezitten.

Geen internationals, maar wel kampioenen
Opvallend: ondanks dat de twee al een mooie leeftijd hebben, verzamelden ze amper of geen caps. Palacios kwam één keer uit voor Colombia.  German Mera wacht nog op zijn eerste minuten in het nationale elftal. In 2015 werden de twee met Deportivo Cali wel één keer kampioen.