OFFICIEEL: Racing Genk haalt onbekende Nederlander als nieuwe coach

OFFICIEEL: Racing Genk haalt onbekende Nederlander als nieuwe coach

27-12-2016 11:30
2

KRC Genk is niet lang bij de pakken blijven zitten na het ontslag van Peter Maes. Volgens Sven Claes, Genk-watcher voor Het Belang van Limburg, wordt de Nederlander Albert Stuivenberg de opvolger van Maes. Om 11.30 heeft Genk een persconferentie ingelegd om zijn intrede bekend te maken.

Volgens Hbvl mag Stuivenberg zich dus de nieuwe hoofdcoach van Genk noemen. Dat valt op zijn minst een opvallende keuze te noemen van de Limburgers. De 46-jarige Nederlander was immers nog nooit als hoofdtrainer actief bij een club. Stuivenberg maakte vooral carrière als jeugdcoach, onder meer bij Feyenoord en RWDM. Nadien nam zijn loopbaan een wat hogere vlucht.

Vanaf 2006 ging de geboren Rotterdammer aan de slag bij de KNVB, waar hij de U17 en Jong Oranje onder zijn hoede kreeg. In de zomer van 2014 volgde hij Louis Van Gaal richting Manchester United. Daar fungeerde hij dus als assistent. Nu zal Stuivenberg, die zijn eigen voetbalcarrière al op jonge beëindigd zag worden, bij Genk zijn eerste stapjes zetten als hoofdtrainer. 

Update 11u30: Zoals verwacht is Stuivenberg inderdaad voorgesteld op de officiële persconferentie.