Ajax snoepte toptarget met grote zak geld voor de neus van Anderlecht weg

Ajax snoepte toptarget met grote zak geld voor de neus van Anderlecht weg

07-09-2016 10:20

Nicolae Stanciu was niet de enige 'nummer 10' waarin Anderlecht de voorbije zomertransferperiode interesse toonde. Ook Hakim Ziyech stond op het lijstje. Tot een transfer kwam het uiteindelijk niet, ondanks heel wat pogingen van Anderlecht.

Bij de aanvang van de transferperiode was René Weiler duidelijk over zijn wensen. Hij wou een nieuwe nummer 10 bij Anderlecht. Herman Van Holsbeeck werd aan het werk gezet. "In dit geval ging het om een nummer 10 met bepaalde kwaliteiten, en dan gaan we in ons databestand kijken welke namen bij dat profiel passen en wie de makelaars zijn van die spelers", vertelt Van Holsbeeck in Sport/Voetbalmagazine. "Zo kwamen we bij de namen van Ziyech en Stanciu. Vervolgens contacteer ik de makelaars van die spelers", klinkt het.

Anderlecht vs Ajax
Het magazine weet dat Van Holsbeeck met de managers van Ziyech heeft gesproken. Bij FC Twente was men door geldnood vragende partij voor een uitgaande transfer. Anderlecht was bereid om zeven miljoen euro te betalen, maar dat was niet genoeg. Plots meldde Ajax zich nadat het Leon Bailey niet kon losweken bij KRC Genk. De Nederlandse topclub was wél bereid om fors te investeren in de komst van de Marokkaanse international. Het betaalde uiteindelijk elf miljoen euro voor Ziyech.

Anderlecht had met Nicolae Stanciu al een plan B, maar de Roemeense international ging ook een dure vogel zijn. Na lang onderhandelen werd er dan toch een akkoord gevonden met zijn club Steaua Boekarest. Paars-wit betaalde in totaal zo'n tien miljoen euro voor Stanciu.