'Nog drie topclubs zijn kandidaat om Lukaku binnen te halen'

'Nog drie topclubs zijn kandidaat om Lukaku binnen te halen'

20-06-2016 06:59

Romelu Lukaku lijkt deze zomer een toptransfer af te dwingen. Na zijn sterke seizoen in de Premier League, maakte hij nu ook op het EK tegen Ierland indruk. Ondanks dat Everton er alles aan wil doen om hem te houden, mikt hij op een topclub. Er zijn nog drie kandidaten, weet Het Nieuwsblad.

De twee clubs die het vaakst genoemd worden, zijn Chelsea en Juventus. Bij eerstgenoemde was de 23-jarige aanvaller al aan de slag, maar hij werd twee seizoenen geleden voor 35 miljoen euro aan Everton verkocht. Nu willen The Blues hem terughalen, al zullen ze dan een veelvoud van dat bedrag op tafel moeten leggen.

Bij Juventus lijkt Alvaro Morata te vertrekken. Real Madrid heeft een terugkoopoptie van 30 miljoen en lijkt die te willen lichten. In dat geval wil de Oude Dame een poging doen de Rode Duivel naar Turijn te halen.

De derde kanshebber is Paris Saint-Germain. De Fransen zien superster Zlatan Ibrahimovic vertrekken. Bovendien heeft Lukaku dezelfde makelaar als de Zweed, Mino Raiola. De Rode Duivel beantwoordde de interesse al in het Franse magazine GQ. "PSG is een grote club met een prachtig project en een kern van wereldklasse. Ik wil naar een club gaan waar ik titels kan winnen. Alles ligt in de handen van mijn makelaar."