Club Brugge-voorzitter wil rode cijfers wegwerken via zevenstappenplan

Club Brugge-voorzitter wil rode cijfers wegwerken via zevenstappenplan

Gepubliceerd: vrijdag 3 juni 2016 om 08:48vr 03-06-2016 om 08:48

Ondanks de successen van de Rode Duivels kwam de Belgische voetbalbond de voorbije tijd hoofdzakelijk negatief in het nieuws. Eerder deze week werd nog bekendgemaakt dat de bond 4,5 miljoen euro in het rood staat. Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe werkt achter de schermen hard aan de revival van de KBVB. 

De nationale voetbalbond moest donderdag toegeven dat het het voorbije anderhalf jaar opnieuw zware financiële verliezen heeft geleden. Onder meer door de veelvuldige ontslagen, de afgelasting van de oefeninterland tegen Spanje vanwege de terreurdreiging en de IT-modernisering heeft de bond een tekort van liefst 4,5 miljoen euro. 

Een ommezwaai in het beleid is dan ook noodzakelijk. Bart Verhaeghe, de voorzitter van Club Brugge, neemt sinds enige tijd een belangrijke rol in aan de Houba De Strooperlaan, zij het voorlopig nog in de schaduw. Het Laatste Nieuws weet dat Verhaeghe de voorbije maanden aan een hervormingsplan heeft gewerkt, dat aanvaard werd door het Uitvoerend Comité.

"Het is nu vooral belangrijk dat we met z'n allen een nieuw elan vinden voor ons voetbal", probeert Verhaeghe het verleden af te sluiten. De voorzitter van Club Brugge zal later dit jaar aangesteld worden als ondervoorzitter bij de KBVB.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws