Heeft RSCA binnenkort een wereldtopper? Ik wil de beste ter wereld worden

Heeft RSCA binnenkort een wereldtopper? "Ik wil de beste ter wereld worden"

14-05-2016 15:23

De Belgische nationale ploeg bij de min 17-jarigen neemt het zaterdagavond in de kwartfinales van het EK op tegen Duitsland. De jonge duivels rekenen op een sterke Mile Svilar. De doelman was dit toernooi al één van de uitblinkers. Hijzelf is ook heel ambitieus.

"Ik wil de beste doelman ter wereld worden", vertelt hij op de website van de UEFA.  "Ik weet wat ik moet doen om dat doel te bereiken: hard werken, stevig trainen, de voeten op de grond houden en vooral sterke matchen keepen", aldus Svilar. De doelman slikte in de laatste zes wedstrijden met de Belgische U17 slechts één goal. "We hebben dan ook een goede verdediging en een stevige organisatie", verklaart hij.

"Als iemand een fout maakt, zet een teamgenoot die altijd recht. Dat is onze kracht." De jonge doelman krijgt uiteraard heel wat tips van zijn vader Ratko, voormalig Joegoslavisch international en jarenlang sterkhouder bij Antwerp. "Mijn vader is een grote hulp. Ik heb bijna alles geleerd van hem. We hebben ook ongeveer dezelfde stijl. Ik heb altijd naar hem opgekeken."