Voetbal International: Antwerp is een terminale tante die weigert te sterven

Voetbal International: "Antwerp is een terminale tante die weigert te sterven"

05-05-2016 22:13
1

Twaalf jaar geleden degradeerde The Great Old uit de Eerste Klasse van het Belgische voetbal. Jaren was Antwerp op de dool, stamnummer één was op sterven na dood. Het publiek bleef. Voetbal International laat haar eigenwijze licht schijnen over deze speciale club.

Voor het eerst sinds jaren deed Antwerp nog eens mee voor de knikkers. Een sportief goed jaar kende geen sprookjeseinde. Antwerp gaat ondanks haar massale aanhang, niet op naar Eerste Klasse. Drama aan de Schelde. 

Voetbal International, het eigenzinnige Nederlandse voetbalformat, zakte af naar de Bosuil. "Antwerp dobbert al jaren als een oude oliedoek op de Schelde, wachtend op haar ondergang. Een terminale tante, die scheldend vanuit haar bedstee al jaren weigert haar laatste adem uit de blazen." 

Als een koe in het slachthuis
Den Antwaarp op sterven na dood dus. Niet als het van de trouwe schare supporters afhangt. Van dokwerkers tot snoepwinkeluitbaters, iedereen komt naar rood-wit kijken op zondag. "De getrouwe stokoude tribunes bleven aan haar zijde. Onmachtig aan het sterfbed van hun grote liefde. Wachtend op het onvermijdelijke einde en het perspectief van een koe achter in de vrachtauto op weg naar het slachthuis."

Maar het mocht wéér niet waar zijn voor The Great Old. "De kampioenenkoorts transformeerde de ploeg tot een konijn dat in de koplampen van een aanstormende vrachtauto staat. De Bosuil begon elke week erger te beven."

Het vervolg kent u. White Star champion. Voorlopig nog.