'Club Brugge richt zijn pijlen op Nigeriaanse middenvelder'

'Club Brugge richt zijn pijlen op Nigeriaanse middenvelder'

03-05-2016 10:30
1

Club Brugge test elk seizoen een aantal buitenlandse talenten, en de afgelopen weken hadden ze een opvallende naam over de vloer: de Nigeriaanse jeugdinternational David Enogela heeft twee weken getest, en Club lijkt in hem te geloven.

Volgens Allnigeriasoccer.com zit Enogela momenteel in zijn thuisland met een blessure aan de hamstrings, maar mag hij van Club Brugge later nog terugkeren. De volgers van het internationale jeugdvoetbal kennen zijn naam misschien wel. Vorig jaar werd hij met Nigeria nog wereldkampioen bij de U17, hij mocht in elke wedstrijd starten. Hij speelt bij voorkeur als verdedigende middenvelder.

Het is geen toeval dat de entourage van Enogela bij Club Brugge uitkwam, want de Nigeriaan heeft dezelfde makelaar als Abdoulay Diaby. Als Club Brugge tevreden blijft over de prestaties van Enogela zal daar wel iets tegenover moeten staan: zijn club Young Stars wil maar liefst 800.000 euro voor hem ontvangen. Ook AA Gent wordt vernoemd als een club die interesse toont, maar Club Brugge speelt momenteel korter op de bal.