Genkenaar Trossard zag lucratieve transfer in rook opgaan

Genkenaar Trossard zag lucratieve transfer in rook opgaan

23-04-2016 08:15

Het had veel wat voeten in de aarde, maar Leandro Trossard heeft uiteindelijk toch gekozen voor Racing Genk. Nu kan de jongeling eindelijk vrijuit spreken, over Red Bull Salzburg bijvoorbeeld.

Hij bevestigt in ieder geval het gerucht dat Salzburg hem wilde overkopen voor 1 miljoen euro. "Ik ben blij dat heel dat gedoe achter de rug is. Er is een last van mijn schouders gevallen. De voorbije maanden waren best spannend. Natuurlijk was ik blij met de interesse van Salzburg. Maar eigenlijk is het altijd mijn vurigste wens geweest om te spelen voor Genk. Ik ben blij dat het zo is gelopen. Ik heb mijn hart gevolgd", laat hij weten aan Het Belang Van Limburg.

Het gesprek met coach Peter Maes was blijkbaar heel belangrijk voor Trossard. "Ik vind dat mijn missie niet geslaagd is, als ik nooit voor Genk zelf heb gevoetbald. Uit een aantal gesprekken met Peter Maes weet ik dat hij mij er absoluut bij wil hebben. De rest is aan mij. Het is mijn ambitie om volgend seizoen zoveel mogelijk speelminuten te verzamelen en de lijn door te trekken van in Leuven."