Tabloid meldt torenhoge oprotpremie Van Gaal: Anders zal ik ontslagen worden

Tabloid meldt torenhoge oprotpremie Van Gaal: "Anders zal ik ontslagen worden"

23-02-2016 07:46

Manchester United-manager Louis van Gaal is de verhalen over een mogelijk ontslag hélemaal zat. Toch waagt The Sun weer een poging, ditmaal niet met een artikel over het feit dat Van Gaal ontslagen wordt, maar met een stuk over de reden waarom hij níet ontslagen zal worden.

Volgens de Britse tabloid moet United namelijk een bedrag van om en nabij de dertien miljoen euro uitkeren aan Van Gaal als heuse 'oprotpremie'. Dit aangezien zijn contract tot medio 2017 loopt. Het boulevardmedium meldt direct daarna dat het bestuur van United niet met zo’n zak geld wil smijten. Van Gaal zou dan ook veilig zijn, oordeelt The Sun nu.

Alles lijkt af te hangen van kwalificatie voor de Champions League. Als Van Gaal zich met United weet te kwalificeren voor het eindtoernooi - of dat nou via de competitie of door het winnen van de Europa League is - kan hij misschien aanblijven. Zodoende lijkt de oefenmeester zich in een soortgelijke positie als zijn voorganger David Moyes te bevinden.

Dat Van Gaal klaar is met alle geruchten in de Engelse media liet hij na een 0-3 zege op Shrewsbury Town (FA Cup) blijken. Hij gunde een fan een handtekening, waarna de supporter de coach succes wenste. "Zullen we nodig hebben, anders zal ik ontslagen worden", reageerde Van Gaal met een cynische ondertoon voor de draaiende camera van Sky Sports.